Orthopedisch schoentechniek- Orthopedische steunzolen

Orthopedische steunzolen worden ook wel voetbedden of inlays genoemd. Door middel van ondersteuning, ontlasting of correctie, vormen ze een goede basis tegen voet-, rugklachten en standsafwijkingen. Bij deze voorziening is het belangrijk dat u goede, comfortabele confectieschoenen koopt. Niet bij alle confectieschoenen kunnen de standaard confectie binnenzolen eruit gehaald worden of zijn de schoenen “diep” genoeg. Dit is wel noodzakelijk om de op maat gemaakte voetbedden er in te plaatsen en een comfortabele pasvorm te behouden.

Het traject is als volgt:

  1. Bij Beter Lopen hebben wij verschillende deskundigen in dienst die voetbedden kunnen maken: de orthopedisch schoentechnicus en de podotherapeut. Het is afhankelijk van uw zorgvraag bij wie u de afspraak krijgt. Alle disciplines beginnen met een intakegesprek en het maatnemen. Ook zal de behandelaar bekijken of de confectieschoenen die u heeft geschikt zijn voor de voetbedden. 
  2. Er wordt een afdruk gemaakt van het bodemprofiel van uw voeten. 
  3. Na 2 weken worden de op maat gemaakte voetbedden aan u afgeleverd.
  4. Indien nodig, zien wij u 6 weken na afleveren  voor een controle afspraak.
  5. Wanneer u binnen een half jaar een 2e paar voetbedden erbij wilt, krijgt u aanzienlijke korting.
  6. De vergoedingen voor voetbedden komen vanuit de aanvullende verzekering.  Veel zorgverzekeraars stellen als eis, dat de zorgverlener ingeschreven moet staan in een kwaliteitsregister of een overeenkomst moet hebben. De behandelaars van Beter Lopen voldoen aan die eisen. Kijkt u a.u.b. zelf uw polisvoorwaarden goed na of u een verwijs van de huisarts nodig heeft om voor vergoeding in aanmerking te komen.