Medisch Pedicure – Behandelingen

Een pedicure behandeling is meer dan alleen nagels knippen. Het is een complete verzorging van de voeten en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.

Onderdelen van de behandeling kunnen zijn:

Orthese

Een orthese is een teenstukje gemaakt van siliconen materiaal dat de druk tussen de tenen kan verlichten. De orthese kan bijvoorbeeld likdoorns verhelpen en voorkomen.

Vilttherapie

Vilt is wol dat plat is geperst en een plakstrip heeft op de achterzijde. Het vilt wordt op de voet aangebracht waar teveel druk is. Hierdoor kan deze, vaak pijnlijke, plek tijdelijk drukvrij worden gelegd. Dit bevorderd het herstel.

Nagelregulatie d.m.v. nagelbeugel

Een nagelbeugel is een plastic of dun metalen bandje dat op de nagel wordt aangebracht om erg gekromde nagels rechter uit te laten groeien. De beugel wordt op de nagel aangebracht en trekt de nagel aan de buitenzijde omhoog. Hierdoor kan de nagel ook pijnvermindering geven bij ingroeiende nagels.

Nagelreparatie – gel/acryl

Gel of acryl is een product dat uitgehard lijkt op uwe eigen nagel. Als uw eigen nagel beschadigd is kan de gel of acryl gedeeltelijk vervangen worden door een kunstnagel. Een gelnagel is flexibeler en heeft een glans. Een acrylnagel is een hardere nagel. Het heeft een matte kleur. U kunt gel/acryl niet knippen, het zal dan barsten.