Compressietherapie – Producten

Therapeutisch Elastische Kousen  

De kousen zijn er in verschillende drukklassen: 2, 3 en 4. Afhankelijk van de medische indicatie welke drukklasse wordt ingezet. Ook de lengte van de kous is variabel. De klassieke AD kous, met open of gesloten teen, is een kous tot de knie. Er zijn ook kousen tot de lies (AG) of zelfs kousen in pantyvorm.

Klittenbandzwachtels

Als u veel last heeft van fluctuerend oedeem kan een klittenbandzwachtel een uitkomst zijn. Hiermee kan de druk dagelijks worden aangepast naar gelang de hoeveelheid oedeem. Deze klittenbandzwachtels worden niet standaard door iedere verzekering vergoed. Verder heeft u er een specifieke verwijzing voor nodig van uw huisarts.

Aanmeten

Het aanmeten gaat altijd op afspraak. Uw kousen moeten aangemeten worden als uw benen niet opgezwollen zijn. Soms kan het nodig zijn om uw benen van tevoren in te zwachtelen.

Aan- en uittrekmiddelen

Wij verkopen diverse aan- en uittrekmiddelen. In eerste instantie wordt gebruik gemaakt van een ‘aantrekkousje’ of een glijzak. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen er uitgebreidere aan- en uittrekhulpmiddelen worden ingezet. Zoals de Handylegs, Dressbudy of Doff N’ Donner.